Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. December 05. 12:58, csütörtök | Belföld
Forrás: MNO

21 éves az sms

21 éves az sms

Lassan negyed évszázada, hogy az új technológia, az sms megváltoztatta a mindennapi kommunikációnkat.

1992. december 3-án küldték el a világ első sms-ét. A boldog karácsonyt kívánó üzenet elküldése óta jelentősen átformálódott a mobiltelefonos kommunikáció, a felhasználók napjainkban már inkább internetes szolgáltatásokon keresztül kommunikálnak.

A mérföldkő ugyanakkor örökre nyomot hagyott a nyelvben. A felhasználók ugyanis mostanában jelentősen lerövidítve küldik el barátaik számára az általuk elmondani kívánt történést, hiszen 160 karakterben nem lehet regényeket írni.

Ironikus, hogy ezt a technológiai vívmányt először nem is vették túl komolyan, a szolgáltatók afféle mellékesként kívánták tartani, az igazi üzletet akkor még a telefonálásban látták. Pedig az sms-hez hasonló, az emberek mindennapjait megváltoztató szolgáltatás nem mindennap mutatkozik be a nagyközönség számára.

Címkék: üzenet, kommunikáció, sms

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket