Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Belföld

A héten is meleg, záporos-zivataros időjárás várható

A héten is meleg, záporos-zivataros időjárás várható

A hét elején átmenetileg csökken a csapadék valószínűsége, majd a hét közepétől ismét megnő a záporok, zivatarok esélye, pénteken több helyen is lehet eső.

A csúcshőmérséklet továbbra is 23-29 Celsius-fok között várható, a hét végén délkeleten 31 fok is lehet - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés valószínű. A korábbi napokhoz képest jóval kisebb számban, csak néhol alakulhatnak ki záporok, zivatarok, de a Dunántúl délnyugati részein és az északkeleti megyékben kicsi a csapadék esélye. A keleties szél csak kevés helyen élénkülhet meg, illetve zivatarok körül átmenetileg meg is erősödhet a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25-30 fok között alakul.

Kedden a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütésre lehet számítani, az ország nyugati harmadán szórványosan valószínű zápor, zivatar, máshol csak néhol lehet csapadék. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon élénk, helyenként erős lökések kísérik, zivatar térségében átmenetileg viharossá is fokozódhat a szél. Hajnalban 9-16, délután 23-29 fok várható.

Szerdán az erőteljes gomolyfelhő-képződés, illetve a fátyolfelhők mellett több órára kisüt a nap. Szórványosan kialakul zápor, zivatar, nagyobb eséllyel hazánk keleti, északkeleti felén-kétharmadán. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati, északi szél, zivatar környékén viharos lökések is lehetnek. A minimum 10-16, a csúcshőmérséklet 23-29 fok között várható.

Csütörtökön az erőteljes gomolyfelhőképződés és a fátyolfelhők mellett többórás napsütés várható. Szórványosan előfordul záporeső, zivatar. Néhol megélénkül a délnyugati, nyugati szél, erős lökések csupán zivatar térségében lehetnek. A hajnali 9-16 fokról 23-29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, de több-kevesebb napsütés is valószínű. Több helyen előfordulhat eső, zápor, zivatar. A déli szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik, zivatar környékén viharossá is fokozódhat a szél. A minimum 10-16, a maximum 21-30 fok között alakul, északnyugaton lehet hűvösebb, délkeleten melegebb.

Szombaton az erőteljes gomolyfelhő-képződés, illetve fátyolfelhők mellett hosszabb-rövidebb napsütésre is számítani lehet. Szórványosan vagy több helyen is előfordulhat eső, záporeső, zivatar. Többfelé megélénkül a déli, majd az északi szél, zivatarban viharos lökések is lehetnek. A hajnali 11-18 fokról 22-31 fok közé melegszik fel a levegő, délkeleten lehet melegebb, északnyugaton a hűvösebb.

Vasárnap az erőteljes gomolyfelhő-képződés, valamint a fátyolfelhők mellett általában többórás napsütésre van kilátás. Szórványosan, de akár több helyen is előfordulhat eső, zápor, zivatar. A déli szél sokfelé megélénkül, zivatar környékén viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 11-19, a maximum 23-31 fok között várható, északnyugaton az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel.

Címkék: időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket