Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. December 20. 08:19, csütörtök | Helyi
Forrás: Dr. Kriston Vízi József

Dombóvárról Kalaznóra...

Dombóvárról Kalaznóra...

Örökségvédők szomszédolása Tolna megyében

A már korábban elmélyült személyes kapcsolatok révén az elmúlt hónapokban új lendületet vett két kulturális örökségvédő közösség kapcsolata vidékeinken.

Nagy Loránd fény-kép-író, a Fejlődő Kalaznóért Közhasznú Egyesület alapítója és Máté Ambrus polgármester még a nyár végén vendég-anyagok és szakemberek cseréje elgondolással keresték meg a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesület vezetését.
Előkészületek után nemrég a Dombóvári Helytörténeti Múzeum Közkincs szobájában elhelyezett Kapos-menti fehér hímzés anyag egy válogatott keresztmetszete került a Hőgyészhez közeli és egyre népszerűbb „nemzetközi gyűjtemény-faluba”. A néhai Cser Mária hímző népi iparművész, pedagógus, valamint a dombóvári Szent Orsolya rendi Zárda-nővérek által gyűjtött és megőrzött textíliák stílszerűen egy bemutató hímes ládában láthatók. A tervek szerint január közepéig vendégeskedő, országosan is egyedülálló fehér hímzésű vőlegény ingek és minták a hazatérő és érdeklődők nyilvánossága előtt először december 21-én, a Tamási-Simontornyai Többcélú Kistérségi Társulás és Kalaznó Önkormányzat szervezte kreatív játszóház és falukarácsony alkalmából mutatkoznak be.

(Érdeklődni lehet a 70/ 425 38 68 és a 70/285 74 00 telefonszámokon)

- szöveg: kvj
képek: Nagy-Kalaznói-Lóri -

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 16:25, csütörtök | Helyi

Dombóvári győztese van a CineFest Filmfesztivál diákfilm pályázatának

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik díjazottja a dombóvári Juhász Barnabás.

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.

2024. Szeptember 16. 11:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum – A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyának az író egy eddig ismeretlen kéziratát választották. Fekete István Vadászat Magyarországon című írása az Amnesztia, vegyes kézirat kötetben található meg.