Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Augusztus 04. 14:00, kedd | Belföld
Forrás: mti

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdési kampánya

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdési kampánya

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdési kampánya, amelyet a Tesco áruházak vásárlói adománykuponokkal segíthetnek. Az akció célja, hogy kétezer iskolatáskát töltsenek meg a szükséges felszerelésekkel

- közölte a segélyszervezet hétfőn az MTI-vel. A szeptember 6-ig tartó, Iskolakezdés együtt! elnevezésű akcióban összegyűlt pénzből a segélyszervezet hátrányos helyzetű gyermeknek biztosít iskolaszereket.

Mint írják, a koronavírus-járvány miatt sok egyébként is hátrányos helyzetű család került még nehezebb anyagi helyzetbe. Számukra nagy kihívást jelent a szeptemberi iskolakezdéshez szükséges felszerelés előteremtése, különösen több gyermek esetén.

A segélyszervezet idén az előző évekhez képest kétszer annyi, azaz kétezer nehéz sorsú gyermek iskoláztatását szeretné támogatni.

A 2000 iskolatáska megtöltéséhez szükséges pénzen felül beérkező adományokat a gyermekek felzárkózását elősegítő egész éves munka támogatására fordítják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket