Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2013. Június 17. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: követendő példa lett a magyar gazdaságpolitika

Fidesz: követendő példa lett a magyar gazdaságpolitika

Egyre több ország számára követendő példa az a magyar gazdaságpolitikai modell, amelyben a költségvetés egyensúlyához és a gazdasági teljesítménynöveléshez szükséges plusz források nem a háztartásokat terhelik - mondta a Fidesz szóvivője vasárnap Pécsen, sajtótájékoztatón.

Hoppál Péter közölte: a bankadó 10-12 európai országnak mintául szolgáló magyarországi bevezetése után Lengyelország a magyar rezsicsökkentést tartja követendőnek, valamint Bulgária és Hollandia szintén ezt a politikát kívánja érvényesíteni.
Románia 85 százalékos adóval tervezi sújtani a "pofátlanul magas" végkielégítéseket, Szlovákia után pedig Csehország is úgy döntött, megemeli az energiaszolgáltatókra és a bankszektorra korábban kivetett különadót - tette hozzá.
Hoppál Péter hangsúlyozta: a friss adatok azt mutatják, a magyar gazdaság egyre jobban teljesít. "Miközben az európai országokban csökken, Magyarországon nő a foglalkoztatás, negyven éve nem volt ilyen alacsony az infláció, az államadósság csökkenő tendenciát mutat, ezzel egyidejűleg pedig az ország kilépett a recesszióból, a gazdaság is a növekedésben bízhat" - jegyezte meg.
Hozzáfűzte: a baloldal által hosszú évek alatt felhalmozott rekordméretű adósságot kamatostul kell ugyan visszafizetni, de a tőkebeáramlás rekordokat dönt, a stratégiai partnerek száma gyarapszik, a külföldi tőkeerős befektetők bíznak Magyarországban, annak gazdasági teljesítményében.
A Fidesz szóvivője kitért rá, nem volt ez mindig így, 2010 előtt, a Gyurcsány-Bajnai kormányok időszakában egészen más volt a gondolkodás, és úgy tűnt a magyar embereknek csak a gürcölés és az jutott osztályrészül, hogy fizessék a magas adókat és Európa legmagasabb rezsitételeit. "E közben a profitéhes külföldi nagytőke egyre jobban kifacsarta a magyar háztartásokat" - mondta.
Hoppál Péter úgy vélte: azóta, mióta "a külföldi nagytőke gyarmatosítói és helyi helytartóik", a Gyurcsány-Bajnai szövetség nem tudja a magyar családokat kifacsarni, "egyre jobban állunk", a családok a bőrükön érzik, emelkedő pályára került a magyar gazdaság.
"Ezzel egyidejűleg azt látjuk, hogy a profitjának egy töredékéről lemondani kénytelen nagytőke és az ő bábjaik, a Gyurcsány-Bajnai szövetség most készül újra összeállni - közölte.
A politikus szavai szerint a "magyar maffiabaloldal" naponta "kikel magából" s nem titkolja, ugyanazt a szélsőséges gazdaságpolitikát folytatná, mint amit 2010 előtt.
"Ebből nem kérnek a magyar családok, a magyar emberek, erről már markáns véleményt mondtak 2010-ben" - hangsúlyozta Hoppál Péter.
A politikus megjegyezte: a "Gyurcsány és Bajnai mögött álló erők Rodolfó-szindrómában szenvednek, mindig figyelni kell a kezüket".

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket