Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2012. Május 09. 14:01, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress

Görögország ismét a középpontban

Görögország ismét a középpontban

A kormányalakításra jogosultságot kapott szélsőbaloldali Radikális Baloldali Szövetség vezetője nyilatkozott egyet, és rögtön pánikot is okozott a piacon.

Aléxisz Cíprasz azt mondta, hogy Görögország mentőcsomaggal kapcsolatos vállalásai semmisek, és a választások után érvénytelenek.

Ez persze rögtön kiverte a biztosítékot a befektetőknél, főleg úgy, hogy említett úr a bankokat állami kontroll alá vonná, továbbá nemzetközi bizottság felállítását követelné annak kivizsgálására, hogy Görögország adósságai jogosak-e. Hogy aztán Cíprasz miért gondolja azt, hogy ezeket a fantaszta elképzeléseket bárki finanszírozza, az persze nagy kérdés.

A nemzetközi szervezetek egyelőre nyugodtak, és jelezték, hogy Görögország a terveknek megfelelően holnap megkapja a nemzetközi segélycsomag esedékes, 5,2 milliárd eurós részletét. A radikális baloldaliak csak szintén baloldali pártokkal működnének együtt, így ebben a variációban sincs meg a kormányzati többség. Érik a megismételt választás Görögországban, és londoni elemzők szerint az is, hogy ilyen hozzáállás mellett év végére kirakják a görögöket az eurózónából.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 03. 08:16, szerda | Külföld

Ukrán elnök: megegyeztem Orbán Viktorral a vitás kérdéseket rendező kétoldalú megállapodás elkészítésében

Volodimir Zelenszkij ukrán államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök megegyezett kedden Kijevben abban, hogy kidolgoznak egy olyan kétoldalú megállapodást, amely megoldja a két ország közötti vitás kérdéseket.

2024. Július 03. 08:06, szerda | Külföld

Kreml: Moszkva semmit sem vár a magyar kormányfő kijevi látogatásától

A Kreml nem vár semmit Orbán Viktor magyar miniszterelnök kijevi látogatásától, de nem is dolga azt kommentálni - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak.

2024. Július 03. 08:06, szerda | Külföld

Az Egyesült Államok több mint kétmilliárd dolláros új katonai csomagot állított össze Ukrajna számára

Az Egyesült Államok több mint 2,3 milliárd dollár értékű katonai támogatási csomagot állított össze Ukrajna számára

2024. Július 01. 07:32, hétfő | Külföld

Folyamatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico

A következő napokban várhatóan ismét megjelenik a nyilvánosság előtt és fokozatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico szlovák miniszterelnök