Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Szeptember 07. 07:24, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Három településen lesz időközi választás vasárnap

Három településen lesz időközi választás vasárnap

Három településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap: Algyőn polgármesterre és képviselőkre, Hermánszegen és Pakson polgármesterre szavazhatnak.

A Csongrád megyei Algyőn azért kell időközi választást tartani, mert május 31-én a képviselő-testület feloszlatta magát. A polgármesteri posztért négyen indulnak: Barna Zoltán (Magyar Környezetvédők Pártja), Budai László (Magyar Munkáspárt), a községet jelenleg irányító Molnár Áron és Roczkó András (függetlenek). A nyolc képviselői helyre 26 jelölt pályázik; a Magyar Munkáspárt kettő, a Magyar Környezetvédők Pártja egy jelöltet állított, a többiek függetlenként indulnak. A nagyközségben 4400-an jogosultak választásra.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hermánszegen azért tartanak időközi választást, mert Badar László (Fidesz-KDNP) polgármester júniusban elhunyt. A tisztségért hat jelölt indul: Badar Attila, Badar Csaba, Bakosné Kiss Judit Erzsébet, Győrfi Erzsébet, Katona Barnabásné (függetlenek) és Nagy István Béla (Magyar Munkáspárt). Hermánszegnek 228 választásra jogosult lakosa van.

A Tolna megyei Pakson azért lesz időközi voksolás, mert a 2014-ben a Néppárt jelöltjeként polgármesterré választott Süli János összeférhetetlenség miatt május 31-ével lemondott tisztségéről, miután Áder János köztársasági elnök április 26-án kinevezte a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszterré. A tisztségért négy jelölt indul: Kerezsi László (Magyar Munkáspárt), Medveczki Zoltán (Magyar Környezetvédők Pártja), Mezősi Árpád György (független) és Szabó Péter (Fidesz-KDNP-Paksi Lokálpatrióták). A 15 844 választásra jogosult paksi polgár 17 szavazókörben voksolhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket