Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. Július 10. 07:26, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Illegális bevándorlás - a kerítés nem megoldás, hanem eszköz

Illegális bevándorlás - a kerítés nem megoldás, hanem eszköz

Az ideiglenes határzár nem a megoldását jelenti a menekültügyben, hanem egy eszköz - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

A szóvivő hangsúlyozta: a kerítés talán az egyetlen eszköz ebben a helyzetben, és arra való, hogy a kormány képes legyen megakadályozni az illegális bevándorlók további áradatát.

Emlékeztetett: ha minden a mostani ütemben halad tovább, akkor az illegális bevándorlók száma már a nyár végére elérheti a 100 ezret.

"Egyszerűen nincs jobb eszköz a kezünkben, nem lehet annyi élő rendőri, határvédelmi erőt a határra vezényelni" - mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket