Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2014. Március 07. 21:50, péntek | Helyi
Forrás: JAÁMK

Itt a farsang, áll a bál…

Itt a farsang, áll a bál…

A farsang a maskarás vígasságok ideje, ahol mindenki álarc mögé bújva mókázhat, vigadozhat. Február közepén a József Attila Általános Iskola is csatlakozott e nemes hagyományhoz.

12-én, szerdán az 1-2. évfolyam egy farsangi jelenettel indította télűző délutánját, melyet a 2.b osztály adott elő. A sort a 2.c osztály énekes-zenés bemutatója követte. Utána a színes jelmezbe öltözött tanulók vonultak fel. Jelmezeik szüleik ötletességét is dicsérik.

13-án, csütörtökön a 3-4. évfolyamnál egy 3.d osztályos tanuló verssel köszöntötte a farsangot, mely után az osztályok csoportos bemutatóit láthattuk: Karib-tenger kalózai, Hupikék törpikék, Takarítónők, A muzsika hangja, Mary Poppins, 60-as évek, Esernyős tánc.

Mindkét napon a felvonulást közös pedagógus-szülő-gyerek pingvin tánccal zártuk. A szülői szervezet minden osztályt egy-egy tortával jutalmazott, melyet egy egyébként is bőséges lakoma keretében fogyasztottunk el. A délutánt táncos játékokkal folytattuk: limbó-hintó, párnástánc, kacsatánc, stb. A mulatozást vonatfütty szakította félbe, jelezve az utolsó szerelvény indulását az osztályba. A gyerekek „beszálltak” a vonatba s a masiniszta-osztályfőnökökkel az élen elzakatoltak.

14-én, pénteken a felsősök folytatták a mulatságot. Az ő farsangjuk témája a rajzfilm volt. Minden osztály megjelenítette az osztályfőnök által húzott népszerű mesét (Vuk, Mézga család, Hupikék törpikék stb.). Jelmezben vonultak a hercegi pár elé, akik ezután a Ki mit tud? győzteseinek produkcióit tekintették meg. A felsőben sem maradhatott el a pingvintánc, amely után diszkó következett. A hetedikesek szalagokat árultak, a legtöbb szalagot gyűjtő lány lett a farsang királynője és a fiú a farsang királya.

A háromnapos farsangi mulatság-sorozaton mindenki remekül érezte magát.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 14:12, péntek | Helyi

Parkoló autóra esett egy hatalmas faág Dombóváron

Személyautónak és áruház épületének támaszkodott egy fa 12 méteres letört ága csütörtök délben Dombóváron, egy Hunyadi téri áruház parkolójának bejáratánál.

2024. Szeptember 27. 08:40, péntek | Helyi

Tieger Endréék a Családi körben a Nemzeti Vágta előtt

2024. október 4-6. között rendezik a Nemzeti Vágtát, amelynek fogatversenyét ötször nyerte meg korábban Tieger Endre a Sütvényi Ménes színeiben.

2024. Szeptember 26. 09:04, csütörtök | Helyi

4 arany- és 2 bronzérmet nyert a Dombóvári Karatesuli csapata

Huszonhat egyesület 200 indulója lépett tatamira a X. Szerencs Kupán, ahol erdélyi résztvevők mellett szerepelt négy fővel a Dombóvári Karatesuli csapata.

2024. Szeptember 25. 08:55, szerda | Helyi

50 éves érettségi találkozó a dombóvári gimnáziumban

2024. szeptember 21-én tartották 50. éves érettségi találkozójukat az 1974. május 11-én elballagott IV. D. osztály tanulói az akkori Gőgös Ignác (ma: Illyés Gyula) Gimnáziumban.