Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2012. Április 02. 14:07, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress

Jobb hangulatban indították a hetet a piacok

Jobb hangulatban indították a hetet a piacok

Többnyire erősödéssel kezdik a hetet a tőzsdék, az ázsiai részvénypiacok emelkednek, a kínai tőzsdék viszont zárva vannak.

Megállt a zuhanás a nyersanyagpiacokon, de nem tudott feltápászkodni az olajpiac. A dollár gyenge maradt, ahogy a japán jen is, ez segíti az ázsiai exportőröket.

A mai hangulatot a pénteki jó amerikai makroadat és az a hír húzza, hogy az EU vezetői kiterjesztik a pénzügyi tűzfalat az eladósodott eurózóna tagországok köré. A pénzügyminiszterek ugyanis megállapodtak, hogy maximum 800 milliárd eurót különítenek el válságkezelésre. A tartós alapot, az úgynevezett ESM-et 300 milliárd euróval egészítik ki, ami már magában foglalja az íreknek, a portugáloknak, és a görögöknek ígért összegeket. Londoni elemzők szerint hosszabb távra nem lesz megoldás az euróövezeti adósságválság terjedése ellen hozott, megemelt összegű pénzügyi védőháló sem.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:47, péntek | Külföld

Bejelentette Vuhledar elfoglalását az orosz védelmi minisztérium

Ellenőrzése alá vonta Vuhledar várost a donyecki régióban az orosz hadsereg - jelentette be csütörtök délután az orosz védelmi minisztérium.

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Külföld

Az Egyesült Államok árvíz sújtotta délkeleti államaiban tovább növekedett az áldozatok száma, és tömegeknél nincs áram

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban kedden folytatódott a Helene hurrikán és az árvizek utáni kármentesítés, miközben a halálos áldozatok száma tovább növekedett.

2024. Október 03. 08:03, csütörtök | Külföld

Izraeli hadsereg: folytatódik a szárazföldi hadművelet Libanonban, elesett nyolc izraeli katona

Elesett nyolc izraeli katona Libanonban az Iránból támogatott Hezbollah síita terrorszervezet ellen folytatott szárazföldi harcokban – jelentette be az izraeli hadsereg szerdán.

2024. Október 03. 08:00, csütörtök | Külföld

Libanon elhagyására szólítja fel a magyarokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium

A háborús helyzetben Libanon elhagyására szólítja fel a magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) - tette közzé szerdán a KKM a Konzuli Szolgálat honlapján.