Városlista
2024. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2020. Június 12. 15:06, péntek | Helyi
Forrás: koronavirus.gov.hu, fotó: https://www.freepik.com/free-photo/woman-doctor-with-medic

Június 15-től újraindulhat az egészségügyi ellátás

Június 15-től újraindulhat az egészségügyi ellátás

Június 15-től, hétfőtől valamennyi egészségügyi ellátás korlátozás nélkül elvégezhető a járványellenes készültség fenntartása mellett

- jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Kásler Miklós elmondta, ez a kórházak esetében azt jelenti, hogy a koronavírus-fertőzöttek ellátására korábban elkülönített ágyak 80 százalékát újra az egyéb gyógyítás szolgálatába lehet állítani, 20 százalékot azonban továbbra is a covid-betegek ellátására kell fenntartani.
A járóbeteg- és az alapellátás esetében is időkorlátozás nélkül újraindulhatnak az ellátások hétfőtől, tehát megszűnik az óránként négy beteg ellátását előíró rendelet - ismertette a miniszter.
A szakrendelésekre azonban továbbra is telefonon kell időpontot kérni, az egészségügyi ellátó intézményekben el kell végezni a pre-triázst, a gyanús betegeket pedig pcr-teszttel kell kontrollálni, és segíteni kell a diagnózishoz jutást - hívta fel a figyelmet.
Kásler Miklós közölte azt is: amint a parlament feloldja a veszélyhelyzetet, az egészségügyi dolgozók ugyanúgy utazhatnak külföldre, mint a többi magyar állampolgár.
A miniszter felidézte, hogy a járványveszély csökkenésével négy lépcsőben, kéthetes periódusokban indították újra az egészségügyi ellátást.
Kérdésre válaszolva elmondta, az elhalasztott beavatkozások miatti lemaradását nagyjából két hónap alatt tudja behozni a magyar egészségügy.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 22. 18:00, kedd | Helyi

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjprogram 2025. évi pályázat

Dombóvár Város Önkormányzata a Kulturális és Innovációs Minisztériummal együttműködve pályázatot ír ki a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjra.

2024. Október 21. 14:24, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum – 2024. október hónap műtárgya

Október hónap műtárgyának Fekete István íróasztaláról származó hamutartót választották.

2024. Október 21. 08:32, hétfő | Helyi

Orvosok, ápolók kaptak elismerést a Dombóvári Szent Lukács Kórház ünnepségén

A hagyományok szerint minden évben október 18-án Szent Lukácsra emlékezve szervez ünnepséget a dombóvári kórház és ismerik el a kiemelkedő munkát végző orvosokat, ápolókat.

2024. Október 18. 16:15, péntek | Helyi

Két arany- és egy ezüstérem a regionális atlétika versenyen

Gyönyörű őszi időben és a Mecsek szépséges környezetében versenyeztek a DOVASE U12-es korosztályú kis atlétái a Pécsen megrendezésre kerülő regionális Kölyökből Atléta Program egyéni versenyén.