Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2022. Február 28. 16:07, hétfő | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Két év után újra farsangi mulatságtól volt hangos a Művelődési Ház előtti tér

Két év után újra farsangi mulatságtól volt hangos a Művelődési Ház előtti tér

Két év után újra farsangi mulatságtól volt hangos a Művelődési Ház előtti tér Dombóváron szombat délután.

A színes forgatagban az Agrárminisztérium által támogatott termelői kultúr piacon kínálta termékeit tizenkét tolna megyei vállalkozó; mézes puszedli, ízesített méz, sajtok, különleges csokoládé, húsáru, sörkülönlegességek, kiváló minőségű keatívok közül válogathattak a rendezvényre látogatók.

Pintér Szilárd polgármester örömmel látogatta végig a vásárt vendégeivel. Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője és Zsikó Zoltán, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke több helyen vásárolt a kiváló termékekből.

Koncertek, jelmezfelvonulás, gólyalábasok műsora, tűzzsonglőrök, népi fajátékok, kézműves foglalkozások várták a résztvevőket. Dombóvár Város Önkormányzata a Dombó-Csipssz Egyesülettel közösen hirdetett jelmezversenyt több kategóriában. Szép számmal neveztek a gyerekek, legnépszerűbb az unikornis és a Harry Potter jelmez volt, de angyalok, királylányok, pillangók, rocksztár, manó is felsorakozott a megmérettetésre. A négy fős zsűri gyermek kategóriában a hippi lány jelmezt értékelte a legjobbnak, birtokosa egy családi belépőt nyert a pécsi állatkertbe. A felnőtt kategóriában a legjobb a banán jelmez lett, melynek viselője egy családi vacsorával lett gazdagabb. A legkreatívabb kategóriában egy kis bárányt, a legviccesebben az álcázott katonát díjazta a zsűri, mindketten egy-egy tortát kaptak ajándékba. Gábor Sándor aranykoszorús mestercukrász felajánlásának köszönhetően egy különdíj is gazdára talált, a választás a pici aranyszőrű bárányra esett.

A Dombóvári Székely Kör 450 farsangi fánkot sütött az alkalomra, mindenki dicsérte a lekvárral, nutellával ízesített süteményt.

Címkék: farsang

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 14:12, péntek | Helyi

Parkoló autóra esett egy hatalmas faág Dombóváron

Személyautónak és áruház épületének támaszkodott egy fa 12 méteres letört ága csütörtök délben Dombóváron, egy Hunyadi téri áruház parkolójának bejáratánál.

2024. Szeptember 27. 08:40, péntek | Helyi

Tieger Endréék a Családi körben a Nemzeti Vágta előtt

2024. október 4-6. között rendezik a Nemzeti Vágtát, amelynek fogatversenyét ötször nyerte meg korábban Tieger Endre a Sütvényi Ménes színeiben.

2024. Szeptember 26. 09:04, csütörtök | Helyi

4 arany- és 2 bronzérmet nyert a Dombóvári Karatesuli csapata

Huszonhat egyesület 200 indulója lépett tatamira a X. Szerencs Kupán, ahol erdélyi résztvevők mellett szerepelt négy fővel a Dombóvári Karatesuli csapata.

2024. Szeptember 25. 08:55, szerda | Helyi

50 éves érettségi találkozó a dombóvári gimnáziumban

2024. szeptember 21-én tartották 50. éves érettségi találkozójukat az 1974. május 11-én elballagott IV. D. osztály tanulói az akkori Gőgös Ignác (ma: Illyés Gyula) Gimnáziumban.