Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Január 04. 07:27, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Két településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap

Két településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap

Az év első időközi választásait rendezik vasárnap: Ordacsehiben polgármestert, Kapolcson polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak.

A Somogy megyei Ordacsehiben a korábbi polgármester, a független Márton László tavaly szeptemberi halála miatt kell időközi választást tartani. A voksoláson két független jelölt indul: a jelenlegi alpolgármester, Kránicz József és Horváth Gyula. (A legutóbbi önkormányzati választásokon Kránicz József a Fidesz-KDNP színeiben jutott be a képviselő-testületbe). A kistelepülésen 724 választára jogosult adhatja le szavazatát vasárnap.

A Veszprém megyei Kapolcson polgármestert és képviselő-testületet is választanak vasárnap, miután a képviselő-testület tavaly szeptemberben feloszlatta magát. Az időközi polgármester-választáson két független jelölt, a jelenlegi polgármester, Göntér Gyula, valamint Márvány Péter indul. A négy önkormányzati képviselői helyre hét független jelöltre - Márta Istvánra, Varga Szilviára, Szaszkó Benedekre, Sári Jánosra, Horváth Lászlónéra, Vass Istvánra és Kocsis Csabára - voksolhat a település 307 választásra jogosult lakosa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket