Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. December 20. 13:59, kedd | Belföld
Forrás: Stop.hu/MTI

Ki lép Wolf Kati nyomába?

Ki lép Wolf Kati nyomába?

A nagy érdeklődést és a zenei szakma kérését figyelembe véve tíz nappal későbbre tette az Eurovíziós Dalfesztivál hazai pályázatának nevezési határidejét a Magyar Televízió és az MTVA.

Így egészen december 30-áig várják a dalokat. A köztévé a jövő évi dalfesztivál magyar indulóját élőben sugárzott, többfordulós műsorsorozat keretében választja ki.

"Rendkívüli érdeklődés övezi a magyar eurovíziós pályázatot, számos hazai sztárelőadó és együttes jelezte már részvételi szándékát. A rövid határidő miatt a zenei szakma kérését is figyelembe véve a Magyar Televízió és az MTVA úgy döntött, hogy a korábbi december 20-i határidőt december 30-ra módosítja. Eddig a napig adhatók postára a magyar és külföldi szerzők művei audiofájl és mp3 formátumban CD-n" - közölte Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el. A két elődöntőbe a felhívásra beérkezett pályaművek közül a belső előzsűri által legjobbnak ítélt 16 dal kerül be. Az elődöntőkön bemutatott dalok közül a szakmai zsűri és a közönség 4-4 dalt juttat tovább a döntőbe. Az élő döntő nyertese pedig azt a jogot is elnyeri, hogy Magyarországot képviselje a 2012. május 22. és 26. között Bakuban tartandó Eurovíziós Dalfesztiválon.

A jövő évi bakui fesztiválon olyan dalok indulhatnak, amelyeket 2011. szeptember 1. előtt nem publikáltak és koncerten sem hangzottak el. Nem szerepelhet a versenyben feldolgozás és a dalok hossza legfeljebb három perc lehet.

Az 57. Eurovíziós Dalfesztivált azért rendezheti Azerbajdzsán és a helyi közszolgálati televízió, mert idén egy azeri duó, Ell és Niki győzött Running Scared című dalával Düsseldorfban. A magyar induló, Wolf Kati Szerelem, miért múlsz? (What about my dreams?) című dalával a 22. helyen végzett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket