Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. December 26. 14:52, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Kinevezték az új minisztert

Kinevezték az új minisztert

Kinevezte nemzeti fejlesztési miniszterré Németh Lászlónét a köztársasági elnök. Schmitt Pál egyúttal – év végi hatállyal – megszüntette Bencsik János államtitkári megbízatását.

A Magyar Közlöny legutóbbi és az azt megelőző számában megjelent határozatok szerint az államfő Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára kinevezte Németh Lászlónét december 23-i hatállyal nemzeti fejlesztési miniszterré. Németh Lászlóné, aki eddig a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyettese és igazgatóságának belső tagja volt, Fellegi Tamást követi a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) élén.

Fellegi a jövőben az egyes nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felel tárca nélküli miniszterként, és ebben a minőségében vezeti a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Bizottsággal folytatandó tárgyalásokat.

Németh Lászlóné várhatóan december 28-án, szerdán teszi le miniszteri esküjét.

Schmitt Pál rendelkezett arról is, hogy Bencsik Jánosnak, az NFM klíma- és energiaügyekért felelős államtitkárának megbízatása december 31-i hatállyal megszűnik. Bencsik János december elején közölte, hogy lemond államtitkári posztjáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket