Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. Május 05. 07:19, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Kun-Mediátor - Nyolcszáznál is több károsult van a jogi képviselő szerint

Kun-Mediátor - Nyolcszáznál is több károsult van a jogi képviselő szerint

Nyolcszáz-ezer károsultja van a Kun-Mediátor-ügynek, a nyomozás idején már ötszáz feljelentés érkezett, a bejelentett kár 10 milliárd forint körüli.

Közölte a károsultak egy részét képviselő Dobrossy István ügyvéd hétfőn az MTI-vel.
A jogi képviselő hozzátette: ha azt számoljuk, hogy ezer embernek van bent 5 millió forintja, az már 5 milliárd forint, de van olyan károsult, akinek családi szinten 15-20 millió forintja "rekedt" a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft.-nél.

Az ügyvéd elmondta: a Kun-Mediátor hitelezői jogosultak felszámolást indítani a kft. ellen és ha eredménnyel járnak, a felszámolónak joga és kötelessége, hogy nyomozza, hová lett a pénz, amelyet a károsultak befizettek.

A rendőrség április 14-én este tette közzé: sikkasztás bűntettének gyanúja miatt nyomozást indított, miután a kft. karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél.

A kft. fő tevékenységként utazási irodaként működött, utazásközvetítéssel foglalkozott, de pénzváltást is folytatott, bár pénzügyi tevékenységre nem volt engedélye.

A Magyar Nemzeti Bank jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával piacfelügyeleti vizsgálatot indított a cégnél.

A társaság utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét visszavonta a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél