Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Szeptember 15. 18:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat

Légy turista a saját régiódban!

Légy turista a saját régiódban!

A Tolna Kincse Turisztikai Egyesület „Study Tour” program keretében mutatta be Szekszárd és térsége turisztikáját Baranya, Somogy és Tolna megyei Tourinform irodákban és TDM szervezetekben dolgozó kollégáiknak.

A Tolna Kincse egy olyan – a Magyar Turizmus Ügynökség által támogatott – programsorozatban vesz részt, melynek egy-egy tanulmányútja során a régió szakemberei közelebbről is megismerhetik egymást, illetve az adott térség turisztikai attrakcióit. A szeptember 15-i, egész napos Study Tour kezdetén Sulyok Balázs, a Tolna Kincse alelnöke és Bocska Ágnes kaposvári TDM elnök tájékoztatta a sajtót a program részleteiről.
„Légy turista a saját régiódban!” – ennek szellemiségében határozták el TDM menedzserek, turizmussal foglalkozó szakemberek, hogy júliustól októberig a Dél-Dunántúl összesen tizenegy térségébe ellátogatnak, és felfedezik egymás értékeit – jelentette ki Bocska Ágnes.
Úgy gondolják, a turisztikai helyszínek közvetlen megismerésével, sokkal hitelesebb és személyesebb tájékoztatást adhatnak az érdeklődőknek. „Nem is gondolnánk, mennyi felfedeznivaló érték van a Dél-Dunántúlon” – fogalmazott az elnök.
A vendégéjszakák gyarapítása is céljuk, hiszen egy Somogy megyébe látogató turista számára felkínálhatják a szomszédos megyék attrakcióit is.
A szekszárdi program a történelmi belváros és a Garay Élménypince megismerésével vette kezdetét, ahol információkat kaptak a borvidék valamennyi borászatáról. Ezt követően a megyei önkormányzat kiemelt programját, a Sió-projektet mutatták be a résztvevőknek egy kajak-kenu túra keretében, Gemencben. A delegáció helyi termékeket kóstolhatott Szálkán, majd a Sárköz értékeit fedezték fel Decsen. Szurdik-túrával zárult a kirándulás.
A Study Tour sorozat utolsó három állomása: Szigetvár, Pécs és Tamási-Gyulaj.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 15:29, péntek | Helyi

Tűzkakas Diáktűzoltó Versenyt rendeztek Kurdon

Szeptember 20-án, péntek délelőtt általános iskolai csapatok mérkőztek meg egymással Kurdon.

2024. Szeptember 19. 16:25, csütörtök | Helyi

Dombóvári győztese van a CineFest Filmfesztivál diákfilm pályázatának

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik díjazottja a dombóvári Juhász Barnabás.

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.