Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Január 29. 07:57, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Magyar piac: már a vizsgaidőszakban elindult a buli

Magyar piac: már a vizsgaidőszakban elindult a buli

Szenzációs mértékű ralit produkált a magyar piac januárban. Míg három héttel ezelőtt az államcsőddel riogatták a befektetőket, addig mostanra tova tűnt minden hasonló érzés a hazai börzével kapcsolatban.

Az BUX több, mint 20 százalékot ugrott a január eleji mélyponthoz képest, ami egyebek mellett az OTP majdnem 40 százalékos felértékelődéséből és a MOL 20 százalékos emelkedéséből táplálkozik. De azért kellett hozzá a Telekom 15 százalékos és a Richter 10 százalékos drágulása is. Az euró majdnem 30 egységgel lett olcsóbb a 323-as csúcsokhoz képest, de a svájci frank kurzusa is jó 8 százalékkal került lejjebb. Az állampapírpiacon a hozamgörbe legtöbb lejárata december közepi szintekre esett vissza, csak az utolsó három hétben mintegy 200 bázisponttal került lejjebb a görbe. Ez pl. egy hároméves kötvény esetében kb 5 százalékos felértékelődést jelent, de egy tízéves magyar állampapír is kb. 14-15 százalékkal értékelődött fel. A piaci felívelés főként annak köszönhető, hogy változott a kormányzati retorika és a piaci szereplők ezt el is hitték - írják az Equilor elemzői.A várakozások egyre csak fokozódnak a gyors hitelmegállapodás kapcsán, de még mindig úgy véljük, hogy a piac sokkal hamarabb látja a pecsétet a megállapodásokon mint arra a valóságban sor kerül. A következő hetekben sávkereskedésre számítanak az elemzők a hazai piacon.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket