Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Május 05. 18:03, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Május végén rendezik meg a természet- és környezetvédelmi filmnapokat

Május végén rendezik meg a természet- és környezetvédelmi filmnapokat

Természetfilm-vetítésekkel, szemléletformáló, családi és diák programokkal várják május utolsó hétvégéjén a természet- és környezetvédelmi filmnapok sorozatban résztvevők az érdeklődőket.

A filmnapok célja, hogy moziba invitáljon mindenkit, aki szereti a természetet és a filmeket, valamint kíváncsi rá, hogy mi történik Magyarországon és a világban a természeti értékekkel - olvasható a szervezők közleményében.

A 28 csatlakozó helyszínen ezen a három napon az érdeklődők megnézhetik a világ legújabb természet- és környezetvédelmi dokumentumfilmjeit, de levetítik az idei gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra nevezett legjobb alkotásokat is. A műsorban kiemelt helyet kapnak a magyar alkotások és a Magyarországot bemutató filmek.

A május 24-i diáknap keretében a mozik előzetes regisztrációt követően fogadják az iskolai és óvodai csoportokat kihelyezett tanóra vagy osztálykirándulás formájában. Ezekre jelentkezni a helyi szervezőknél lehet online. Május 25-én és 26-án a családokat várják ingyenes filmvetítéseken, szemléletformáló és szórakoztató programokkal.

A filmnapok alatt a helyi szervezők, társadalmi szervezetek, természetvédők, természetjáró egyesületek, állatvédők és zöld intézmények az ember és a természet viszonyát bemutató szemléletformáló, játékos, interaktív programokkal készülnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket