Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. November 18. 07:06, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Már a hét végén megszülethet az új adósmentő csomag

Már a hét végén megszülethet az új adósmentő csomag

A devizahitelesek forintgyengülésből származó megemelkedett költségeinek egy részét átvállalnák a bankok – értesült a Magyar Nemzet.

Akár már a hét végén megszülethet az az új adósmentő csomag, amely a korábban bevezetett árfolyamrögzítés módosított változata lenne.

A konstrukció lényege, hogy a csatlakozó ügyfeleknek 180 forintos frank- és 250 forintos euróárfolyamnak megfelelő törlesztőrészletet kell fizetniük 2014 végéig, a piaci és a fix árfolyam különbségéből fakadó eltérést pedig szintén egy gyűjtőszámlán tartaná nyilván a bank. Újdonság, hogy a fix árfolyam miatt felhalmozódó tartozásnak csupán egy részét kellene visszafizetnie 2015-tõl az adósoknak, bizonyos hányadát pedig a pénzintézet vállalná át.

A program végeztével ezzel a megoldással nem nőne meg jelentősen az ügyfelek törlesztőrészlete, és az is egy lehetséges opció, hogy a gyűjtőszámlán felhalmozódott tartozásra nem számolnának kamatot a pénzintézetek.

Erre nagy valószínűséggel azért lenne mód, mert az állam kamattámogatással, esetleg garanciával támogatná meg a gyűjtőszámlán lévő tartozást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket