Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. Augusztus 09. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Még nem apad a kórházak adóssága

Még nem apad a kórházak adóssága

Még nincs hivatalos adat a kórházak második negyedévi adósságáról, de a kórházszövetség elnöke szerint a tavalyi évhez hasonlóan az idén is pénzügyi beavatkozásra lehet majd szükség - írja a Magyar Hírlap.

Egyelőre nem hozott megtakarítást az egészségügyi ellátórendszer átalakítása, ezért – véli Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség elnöke – az eddigi lépések ellenére ismét komolyabb összegű kórházi adósságállomány keletkezhet az esztendő végére. Rácz Jenő a napokban egyeztetést kért az egészségügyi államtitkárságtól az intézmények aktuális gazdasági helyzetéről, hiszen a kérdés jelenleg is égető. Az elnök emlékeztetett, az intézmények már rendszeres időközönként kötelesek adatokat szolgáltatni, így a kép a korábbinál megbízhatóbb.

Ismert, a július 1-jén elindult új rend értelmében térségenként folyik a betegellátás, több kórház szakmai profilja megváltozott, és összességében kevesebb aktív ágyon folyik a gyógyítás. A korábban megyei, illetve fővárosi fenntartású kórházakat az állam januárban vette át. Emellett több mint ötven, települési önkormányzati tulajdonban álló szolgáltató került állami kézbe május elsejétől. Ha a tavalyi év végén az ágazat nem kapott volna több tízmilliárd forintos mentőövet, akkor az idei esztendő megközelítőleg hatvanmilliárd mínusszal indult volna.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket