Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Március 06. 05:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Még nem kell bevonulnia a fogházba Geréb Ágnesnek

Még nem kell bevonulnia a fogházba Geréb Ágnesnek

Még nem kell bevonulnia a fogházba Geréb Ágnesnek. A jogerősen két év szabadságvesztésre ítélt szülész-nőgyógyász büntetésének végrehajtását az Igazságügyi Minisztérium elhalasztotta.

Geréb Ágnesnek március 6-án, kedden kellett volna börtönbe vonulnia, de az Igazságügyi Minisztérium a büntetés végrehajtásának elhalasztásáról rendelkezett - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a szülész-nőgyógyász családja megbízásából a Silberstein and Partners kommunikációs ügynökség. Közleményükben kiemelték: a tizennégy éve húzódó eljárássorozat az Áder János köztársasági elnökhöz benyújtott kegyelmi kérelem elbírálásával zárul majd le.

Az Igazságügyi Minisztérium az MTI megkeresésére megerősítette a halasztásról szóló információt, de további részleteket - adatvédelmi szabályokra hivatkozva - nem közölt. Annyit írtak még, hogy az igazságügyi miniszter a kegyelmi kérvényekkel kapcsolatos álláspontját az adott ügy alapos vizsgálatát követően terjeszti fel az államfőnek, aki ezután hozza meg döntését. Az államfőt viszont - tették hozzá - "nem köti a szakminiszter javaslata".

Geréb Ágnes ellen otthonszülési ügyek miatt emeltek vádat. Az egyik esetben ikerszülésben az egyik gyermek holtan jött világra, a másikban pedig a gyermek maradandó egészségkárosodást szenvedett, és fél évvel később meghalt.

A Fővárosi Ítélőtábla január 9-én elutasította a perújítási kérelmet, így jogerős maradt a Geréb Ágnes ügyében 2012-ben hozott döntés. A szülész-nőgyógyászt halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indult büntetőügyben jogerősen két év fogházra ítélték és tíz évre eltiltották a szülész-nőgyógyászi és a szülésznői foglalkozástól.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket