Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Március 23. 07:01, péntek | Belföld
Forrás: OrintPress

Mennyibe fog kerülni a bölcsőde?

Mennyibe fog kerülni a bölcsőde?

Megemeli a bölcsődei térítési díjakat a nagyobb városok harmada. Az Országgyűlés a múlt év végén fogadta el azt a törvényjavaslatot, amelynek része volt a gyermekvédelmi törvények módosítása is.

A szabályozás lehetővé tette, hogy az étkezésért fizetendő díjon felül a fenntartó döntésétől függően a bölcsődei gondozásért is külön személyi térítési díjat állapítsanak meg.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz több panasz érkezett a bölcsődei gondozási díj megállapításához kért jövedelemigazolások kezelésével kapcsolatban.Többen kifogásolták, hogy bár a jogszabály szerint mentességet élveznek a díj fizetése alól, mégis jövedelemigazolást kértek tőlük - számolt be róla a Gazdasági Rádió. Több panasz érkezett arról is, hogy a jogszabály változásról az önkormányzattól nem kaptak megfelelő tájékoztatást, ezen felül többen az igazolások leadásának, kezelésének, tárolásának módjával kapcsolatban emeltek kifogást. Ezeket a hatóság rövid időn belül kivizsgálja.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket