Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Augusztus 16. 07:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI/Fotó: police.hu

Molotov-koktélokat dobott két fiatal egy véméndi házra

Molotov-koktélokat dobott két fiatal egy véméndi házra

Emberölési kísérlet miatt letartóztattak két fiatal férfit hétfőn, mert a gyanú szerint Molotov-koktélokat dobtak egy véméndi házba az ott alvó emberek közé szombaton éjjel - közölte a Pécsi Törvényszék az MTI-vel.

A nyomozás eddigi adatai alapján a két gyanúsított az általuk elkészített Molotov-koktélokkal egy véméndi ingatlanhoz ment, amelyben a tulajdonosok aludtak. A gyanúsítottak az ingatlan középső szobájának zárt ablakán dobták be a palackokat, ami miatt a szobában található ingóságok meggyulladtak.

A csörömpölésre a sértettek felébredtek és értesítették a tűzoltóságot.

Az egyik gyanúsított büntetett előéletű, társa büntetlen, azonban vele szemben köznyugalom elleni bűncselekmény elkövetése miatt intézkedést már alkalmaztak.

A fiatal férfiak letartóztatását egy hónapra rendelték el több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt.

A bíróság végzését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsítottak és egyikük védője enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében jelentett be fellebbezést, míg a másik védő nem fellebbezett. A bíróság határozata így nem végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket