Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2013. Február 18. 10:43, hétfő | Helyi
Forrás: Erdősné Fedeles Zita

„Mulassunk hát húshagyóig, Míg farsangunk ki nem űzik!”

„Mulassunk hát húshagyóig, Míg farsangunk ki nem űzik!”

Farsangi vigalom a Belvárosi Általános Iskolában

A farsang vízkereszttől a húsvétot megelőző 40 napos nagyböjt kezdetéig, azaz hamvazószer-dáig tart. Ez a tavaszvárás, mulatozás, bolondozás, eszem-iszom és az udvarlás időszaka.
Az iskolában is karneváli hangulat uralkodott február 8-án, az aula gyönyörű palotává változott. Az udvarhölgyek és kísérőik, valamint a hercegi pár bevonulását sok száz kíváncsi szempár kísérte. A 8.a osztályosok palotás tánca után fergeteges taps dicsérte az osztályok produkcióit.
A 21. századi iskola kihívásainak bátran elébe mentek az interaktív hupikék törpikék; s a mesevilágot a valóval ötvözte Hómenőcske és a hét lovászfiú. Több csoport zenés-táncos ko-reográfiát állított össze: Barbie fiúk és Barbie lányok ropták a táncot a parketten; a Gangnam Style, a dél-koreai PSY dalára is mozgásba lendültek a rap szerelmesei; sörtáncot jártak a nemzetiségisek. Majd a boszorkányok félelmetes lakhelyére, a Banya-tanyára repültünk sep-rűnyélen; s a táncosokra is vérfarkasok, vámpírok és zombik vártak a félelem éjszakáján. Az életre kelt dominók kedves játékunkat idézték; a majomcsapat pedig az indiai dzsungelbe hív-ta a közönséget.
A vidám műsorszámok után a végzős diákok keringővel nyitották meg a bált. Ezt követ-te a hetedhét országra szóló dínom-dánom.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 14:12, péntek | Helyi

Parkoló autóra esett egy hatalmas faág Dombóváron

Személyautónak és áruház épületének támaszkodott egy fa 12 méteres letört ága csütörtök délben Dombóváron, egy Hunyadi téri áruház parkolójának bejáratánál.

2024. Szeptember 27. 08:40, péntek | Helyi

Tieger Endréék a Családi körben a Nemzeti Vágta előtt

2024. október 4-6. között rendezik a Nemzeti Vágtát, amelynek fogatversenyét ötször nyerte meg korábban Tieger Endre a Sütvényi Ménes színeiben.

2024. Szeptember 26. 09:04, csütörtök | Helyi

4 arany- és 2 bronzérmet nyert a Dombóvári Karatesuli csapata

Huszonhat egyesület 200 indulója lépett tatamira a X. Szerencs Kupán, ahol erdélyi résztvevők mellett szerepelt négy fővel a Dombóvári Karatesuli csapata.

2024. Szeptember 25. 08:55, szerda | Helyi

50 éves érettségi találkozó a dombóvári gimnáziumban

2024. szeptember 21-én tartották 50. éves érettségi találkozójukat az 1974. május 11-én elballagott IV. D. osztály tanulói az akkori Gőgös Ignác (ma: Illyés Gyula) Gimnáziumban.