Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. Május 19. 11:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI/hirado.hu

Nagy-Szín-Pad! - Csütörtökön indul a tehetségmutató

Nagy-Szín-Pad! - Csütörtökön indul a tehetségmutató

Csütörtökön indul a Nagy-Szín-Pad! című tehetségmutató verseny a VOLT Produkció, illetve a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szervezésében.

A kezdeményezés célja, hogy a kiválasztott 9 könnyűzenei előadó karrierje lökést kapjon.

"A tavalyi próbaév volt, ennek ellenére a résztvevő produkcióktól azt a visszajelzést kaptuk, hogy sokat profitáltak a Nagy-Szín-Pad!-ból. Talán a legfontosabb, hogy a korábbinál nagyobb reflektorfény jut rájuk, a verseny egyfajta ugródeszkát jelent számukra. Olyan zenekarokat hívunk meg, amelyek már ismertek, népszerűek, de egy kis hátszél még szükséges ahhoz, hogy az egész ország megismerje őket és akár a legnagyobb fesztiválok nagyszínpadain találkozhassunk velük a jövőben" - hangsúlyozta Lobenwein Norbert, a Nagy-Szín-Pad! egyik ötletgazdája, a VOLT Produkció vezetője az MTI-nek.

Az elmúlt évben 170 jelölt produkcióból 15 lett elődöntős, közülük a Mary PopKids lett az első helyezett. Idén az előzetesen kiválogatott negyven produkcióból 9-et választott ki mintegy száz zenei szakember.

"A negyvenes listára olyan előadók és zenekarok kerültek, akik és amelyek népszerűek, klubokat töltenek meg, jelen vannak a Petőfi Rádió és Televízió műsoraiban, helyük van fesztiválokon, de még nem nagyszínpadosok. Nagyobb figyelmet kaphatnak a produkciók, ha kevesebben vannak, ezért szorítottuk kilencre a meghívottak számát" - fejtette ki Lobenwein Norbert. Hozzátette, hogy amióta a Petőfi Rádió felvállaltan korábban rádiókban alig hallható hazai zenekarokat kezdett el játszani, évről-évre tucatnyi produkció sikeréhez járult hozzá és szerettette meg őket az egész országgal.

A Nagy-Szín-Pad! házigazdája a fővárosi Akvárium Klub. Itt lesz május 21-én csütörtökön az első elődöntő a Honeybeast, az Ocho Macho és a Babel részvételével, 22-én csütörtökön a második etap a Kelemen Kabátban, a Middlemist Red és a Headbengs közreműködésével, 23-án pénteken a harmadik elődöntőben pedig a Margaret Island, a Biebers, illetve a Soerii & Poolek szerepel. Az elődöntőben és a május 30-i fináléban a résztvevők egy 15 perces élő blokkot adnak elő, a három döntőst a közönség választja ki.

A tehetségmutató győztese Robbie Williams előtt lép fel a nagyszínpadon a Sziget fesztivál mínusz egyedik napján, John Newman, Fatboy Slim és Ákos előtt a VOLT-on, és nagyszínpadon játszik a Strand - Nagyon Zene Fesztiválon. A nyertes a Szimfonik Live koncert vendége lesz, videoklipet forgathat az OTP Junior támogatásával és Magyarországot képviseli jövőre a groningeni Eurosonic fesztiválon.

Az idei elődöntősök között számos többlemezes, stabil közönséggel rendelkező csapat (Honeybeast, Ocho Macho, Soerii&Poolek) található, de a bejutottak harmada (Babel, Headbengs, Margaret Island) éppen az első felvétel készítését támogató NKA-s Cseh Tamás Program kedvezményezettje.

"A meglehetősen vegyes lista éppen azt jelzi, hogy nehéz meghúzni a határt. A siker sok esetben nem függ össze azzal, hogy négy-öt éve létező vagy egészen új produkcióról beszélünk. A Halott Pénz tavaly a Nagy-Szín-Pad! szinte kezdő résztvevője volt, ma pedig nincs klub az országban, amelyet ne töltene meg. Ugyanakkor sok élvonalbeli zenekarról elmondhatjuk, hogy egy szigetes fellépésre, amikor 40-50 ezren állnak a színpad előtt, még nem érett vagy nem felkészült. Biztos vagyok abban, a mostani indulók közül bárki is nyer, mindent megtesz azért, hogy meggyőző produkciót nyújtson" - fogalmazott a főszervező.

Az eseményekről a Petőfi TV és a Petőfi Rádió is nagy intenzitással számol be. A három döntőst május 24-én este a Petőfi TV Én vagyok itt című műsorában, élő adás keretében jelentik be, illetve az Eleven című műsorban a Petőfi Rádió leadja a koncerteket. A Petőfi TV május 30-án a döntőt is élőben közvetíti. "Aznap este az egész Erzsébet teret és környékét belengi az esemény, óriás kivetítőn is látható lesz a program, a koncertek után pedig a zenekarokkal lehet találkozni".

A fellépőkre az elődöntők kezdetétől három órán át az OTP Junior Facebook-oldalán, valamint SMS-ben lehet szavazni. A három finalistára május 24-től hat napon át, egészen a 30-i döntő végéig lehet voksolni Facebookon és SMS-ben. A közönségszavazás már zajlik az Instagramon, ennek különdíja egy egyéves turnébusz használat, amiért a döntőig lehet szavazni.

Idén a versenyzők mellett vendégek is fellépnek, közülük a Mary Popkids, a Halott Pénz, Deniz és Odett tavalyi induló, a döntő vendége viszont egy szintén sikeres, de új csapat, a Wellhello (Fluor & Diaz) lesz.

"A Wellhello szintén sikertörténet, példa arra, hogy ha valaki egyedit, hitelest és professzionálisat alkot, és ehhez kellően kitartó is, akkor nincsenek határok. A Wellhello tavaly még nem is létezett, idén pedig be se fértek a Nagy-Szín-Pad!-ra, önerőből lettek a fesztiválnagyszínpadok sztárjai" - mondta Lobenwein Norbert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket