Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. Július 14. 07:17, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Négy településen lesz időközi választás vasárnap

Négy településen lesz időközi választás vasárnap

Négy településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap: polgármestereket, önkormányzati képviselőket választanak.

A Baranya megyei Somogyviszló községben azért kellett időközi önkormányzati választást kiírni, mert az április végén tartott időközi választáson - amelyet a korábbi polgármester halála miatt írtak ki - szavazategyenlőség alakult ki a legtöbb helybéli által támogatott jelöltek között. Az áprilisban tartott voksoláson a polgármesteri székért hét független jelölt versengett, közülük Méhészné Márkus Mária és Szabó Béla György egyaránt 38-38 szavazatot kapott.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőgagy és Szendrőlád lakosai polgármestert és képviselő-testületet választanak, miután a testületek feloszlatták magukat.

A Baranya megyei Bezedeken pedig - ugyancsak a testület önfeloszlatása miatt - választanak önkormányzati képviselőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket