Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Január 14. 14:33, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nem nyugtatta meg a befektetőket Fellegi Tamás

Nem nyugtatta meg a befektetőket Fellegi Tamás

Fellegi Tamás január 13-i sajtótájékoztatója nem különösebben nyugtatta meg a befektetőket.

Hiszen az látszik, hogy már az EU/IMF/EKB tárgyalások megkezdése előtt kell módosítanunk a jegybanktörvényt vagy a stabilitási törvényt.

Ráadásul a mostani helyzetben úgy tűnik, hogy csak a legszigorúbb felügyelettel járó SBA-program keretében kapnánk forrást, ami lényegében állandó betekintést engedélyezne a költségvetési folyamatokba. A január 16-val kezdődő héten az EU/EKB-val folytatódnak az egyeztetések, itt az Equilor elemzői nem számítanak könnyű menetekre. Az elemzők indokolatlannak tartják a jelenlegi eufóriát, hiszen érdemben nem közeledtek még az álláspontok és hiába számítanak a történet végén megegyezésre, az oda vezető út sejtésük szerint rögös lesz. Január 16-17 között Fellegi Simorral együtt utazik Mario Draghi EKB-elnökhöz, de találkoznak majd a német pénzügyminiszterrel, Wolfgang Schauble-lal is. Január 17-én az EB ül össze, ahol terítéken lesz a magyar jegybanktörvény. Január 18-án az IMF tekinti át a magyar helyzetet, itt még nem kerül sor az új hitelkérelem megvitatására. Január 20-án Fellegi találkozik Olli Rehn EU-s pénzügyi biztossal.

Közben egyetért a Nemzetközi Valutaalap Magyarországgal kapcsolatos nyilatkozatával az Európai Bizottság - közölte Olli Rehn pénzügyi biztos szóvivője. Amadeu Altafaj Tardio megerősítette, hogy a két nemzetközi intézmény továbbra is szoros kapcsolatban áll egymással a tervezett magyar hitelfelvétel témájában és más kérdésekben is. Korábban Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója közölte: az IMF csak készenléti hitel-megállapodást kötne Magyarországgal, és a tárgyalások megkezdéséhez a stabilitás iránti elkötelezett, konkrét lépéseket vár a kormánytól.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: Fellegi Tamás, IMF

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket