Városlista
2024. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2018. November 19. 11:52, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

Nyílt napot tartott a kórház a diákoknak

Nyílt napot tartott a kórház a diákoknak

A helyi Szent Lukács Kórház november 15-én másodszor tartott pályaválasztási nyílt napot, melyre a város három általános iskolájából és a bikali alapfokú oktatási intézményből összesen közel 100 nyolcadikos diák érkezett.

A fekvő- és a járóbetegek ellátását egyaránt végző intézmény munkatársai interaktív bemutatókkal próbálták az egészségügybe csábítani a végzős tanulókat. Őket a Maria Mater Dei kápolnában a kórház főigazgatója köszöntötte, aki elmondta, hogy ezzel a programmal az a céljuk, hogy népszerűsítsék a gyógyítói hivatást, ugyanis óriási hiány van ápolókból annak ellenére, hogy hatalmas szükség lenne rájuk.
- Reményeink szerint a nálunk ma megjelent fiatalok közül többen választják maguknak továbbtanulásukkor ezt a szakterületet - emelte ki dr. Kerekes László. - Az ápolói utánpótlás biztosításához szeretnénk hozzájárulni a pályaválasztási nyílt napunkkal.

Léber Andrea ápolási igazgatóhelyettes olyan programokat állított össze, melyek során az egészségügyi szakdolgozók feladatköreivel és tevékenységeivel ismerkedhettek meg a gyerekek. A diákok jártak a kórház gyógyszertárában, különböző osztályokat kerestek fel, kóros elváltozásokat megörökítő röntgenfelvételeket és orvostechnikai műszereket néztek meg, kipróbálták a nyakmerevítőt, műtősruhába bújtak, valamint különböző sebkötözési technikákat sajátítottak el. A nyolcadikosok figyelmét a higiénia fontosságára is felhívták vendéglátóik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 22. 18:00, kedd | Helyi

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjprogram 2025. évi pályázat

Dombóvár Város Önkormányzata a Kulturális és Innovációs Minisztériummal együttműködve pályázatot ír ki a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjra.

2024. Október 21. 14:24, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum – 2024. október hónap műtárgya

Október hónap műtárgyának Fekete István íróasztaláról származó hamutartót választották.

2024. Október 21. 08:32, hétfő | Helyi

Orvosok, ápolók kaptak elismerést a Dombóvári Szent Lukács Kórház ünnepségén

A hagyományok szerint minden évben október 18-án Szent Lukácsra emlékezve szervez ünnepséget a dombóvári kórház és ismerik el a kiemelkedő munkát végző orvosokat, ápolókat.

2024. Október 18. 16:15, péntek | Helyi

Két arany- és egy ezüstérem a regionális atlétika versenyen

Gyönyörű őszi időben és a Mecsek szépséges környezetében versenyeztek a DOVASE U12-es korosztályú kis atlétái a Pécsen megrendezésre kerülő regionális Kölyökből Atléta Program egyéni versenyén.