Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2020. Július 20. 14:11, hétfő | Külföld
Forrás: Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: mti

Olaszországban hárman haltak meg, utoljára februárban volt ilyen alacsony a halottak száma

Olaszországban hárman haltak meg, utoljára februárban volt ilyen alacsony a halottak száma

A járvány februári terjedése óta először csökkent háromra a halottak száma egy nap alatt Olaszországban,

és Lombardia tartományban öt hónap óta először egyetlen beteg sem veszítette életét az egészségügyi minisztérium vasárnap esti adatai szerint.

A halottak száma a szombati tizennégyről csökkent háromra. Utoljára ilyen kevés beteg február 22-én halt meg, egy nappal azelőtt, hogy az északi Lombardiában és Venetóban tizenegy várost karantén alá helyeztek. A halottak száma eléri a 35 045-öt.

Lombardiában az utóbbi huszonnégy órában egyetlen beteg sem halt meg. A tartományban harminchárom új fertőzöttet szűrtek. A lombardiai kórházakban 148 beteget kezelnek, huszonkettőt intenzív osztályon.

Olaszországban 219 új beteget regisztráltak egy nap alatt a korábbi 249-hez képest. Az új fertőzöttek többségét már nem a lombardiai gócpontokon szűrték: a legtöbb fertőzöttet, ötvenegyet Emilia Romagnában diagnosztizáltak, valamint Venetóban negyvennyolcat. A húsz tartományból csupán négyben nem szűrtek új fertőzöttet. Az aktív fertőzöttek száma 12 ezer felett van, 743 beteget kezelnek kórházban, negyvenkilencen vannak lélegeztető gépen.

A gyógyultak száma megközelítette a 197 ezret. A gyógyultakat és halottakat is számolva, a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 244 434-et.

Alessio D'Amato, a főváros, Róma körüli Lazio régió egészségügyi tanácsosa a szájmaszk kötelező használatára szólított fel zárt térben, és az emberekkel teli szabadtéren is. Rómában szombat este és éjszaka lezárták a belváros összes látogatottabb, szórakozóhelyekkel teli terét a tömörülések megakadályozására. A tartományban tizenhét esetet szűrtek egy nap alatt. Lezártak egy tengerparti strandot, egy piacot és több római szórakozóhelyet is az óvintézkedések megsértése miatt.

Alessio D'Amato arra figyelmeztetett, hogy ha nem viselik a maszkot az előírt helyeken, a tartomány a korlátozások újbóli bevezetésére kényszerülhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.