Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. December 17. 18:43, vasárnap | Külföld
Forrás: mti

Öngyilkos merénylet történt egy pakisztáni keresztény templomban, halottak

Öngyilkos merénylet történt egy pakisztáni keresztény templomban, halottak

Legalább kilenc ember meghalt és 56-an megsebesültek vasárnap egy délnyugat-pakisztáni keresztény templom elleni öngyilkos merényletben -

közölték a hatóságok. A támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett a szócsövének számító Aamák hírügynökségen keresztül.

Az istentisztelet alatt próbált meg behatolni két merénylő egy metodista templom épületébe Beludzsisztán tartomány székhelyén, Kvettában. Az egyik támadót a rendőrök még a bejáratnál feltartóztatták és lelőtték, de a másiknak sikerült bejutnia az épületbe, ahol felrobbantotta magát.

Kvetta rendőrfőnöke szerint az elkövetők szökésben lévő két társa után körözést adtak ki.

Általában 250 körül van a hívek száma a vasárnapi istentiszteleten a kvettai metodista templomban, de a karácsony előtt időszak miatt most több mint 400-an voltak az épületben - mondta el a kvettai rendőrség egyik vezetője. A különleges biztonsági intézkedéseknek köszönhető, hogy nem lett sokkal több áldozata a merényletnek.

Az Iránnal és Afganisztánnal határos Beludzsisztán tartományban az utóbbi években iszlamista militánsok számos támadást hajtottak végre, valamint szeparatista csoportok is lázadást folytatnak a térségben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.