Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2013. Október 15. 19:40, kedd | Belföld
Forrás: orientpress

Országos figyelmeztetést adtak ki szerdára

Országos figyelmeztetést adtak ki szerdára

Három északkeleti megyére másodfokú, további kilenc megyére és Budapestre pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki a szerdán várható jelentős mennyiségű csapadék miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Később az egész országra kiterjesztették a figyelmeztetést.

A veszélyjelzés szerint 24 óra alatt több mint 30 milliméternyi eső hullhat, emiatt narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területére. A többi megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Többfelé viharossá fokozódhat a szél. A legerősebb széllökések az óránkénti 70 kilométeres erősséget is meghaladhatják. Az Alföldön és az Északi-középhegységben előforduló zivatarok kelet-északkelet felé helyeződnek át. A késő délelőtti és a délutáni órákban elsősorban az Alföld délkeleti részén helyenként intenzívebb zivatar is előfordulhat, amelyet viharos szél és sok eső, jégeső kísérhet.

A szerda hajnali óráktól északnyugatira forduló szél fokozatosan erősödik, a Dunántúl nagy részén viharossá fokozódik, majd az esti óráktól az Alföldön is várhatók erős, időnként viharos széllökések. Szerdán országszerte lehet csapadékra számítani. A Nyugat-Dunántúlt leszámítva sokfelé lehet nagyobb mennyiségű eső – írta a meteorológiai szolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 21. 09:15, szombat | Belföld

Árvíz - Orbán Viktor: még öt nehéz napot kell átvészelni

Még öt nehéz napot kell átvészelni az árvízi védekezésben, hogy az ország fellélegezhessen - mondta a miniszterelnök sajtótájékoztatón szombaton, Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné