Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Június 01. 12:04, szerda | Belföld
Forrás: M T I - Foto pixabay

Pünkösdölésre várják a vendégeket Ópusztaszeren

Pünkösdölésre várják a vendégeket Ópusztaszeren

Lovas ügyességi verseny, bábszínházi előadások, kulturális és gyermekprogramok, a madárvilágot és a Tisza menti életet bemutató rendezvények várják a látogatókat pünkösd hétvégéjén az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban

Kodácz Csengele tájékoztatása szerint vasárnap és hétfőn a Por zenekar autentikus magyar népzenével csalogatja az egybegyűlteket a Skanzenbe, ahol a Makói parasztháznál és a Szeged-alsóvárosi portán kézművesfoglalkozások várják a gyerekeket, az Olvasókörnél pedig megtudhatják a látogatók, hogyan készül a foszlós kalács vagy a finom kenyérlángos.

Vasárnap a Puszta házánál madárgyűrűzési bemutatókat tartanak, előadások hangzanak el a túzokokról, a fehér és fekete gólyákról, a Nagyréten pedig Gasztonyi Dániel solymász ismerteti meg az érdeklődőkkel az ősi vadászati módot.

A Gátőrháznál interaktív viseletbemutató és játszóház fogadja a látogatókat, akik homokzsákot rakodva is próbára tehetik ügyességüket, és előadásokat halhatnak a 19-20. századi Tisza mente vízi világáról, a népi halászatról, valamint a fokgazdálkodásról.

Pünkösd hétfőjén a skanzenben a Községházánál a Barboncás társulat bábszínházi előadása szórakoztatja a kicsiket és nagyokat, majd a pünkösdjárás részesei lehetnek a Por zenekarral és a táncosokkal. Ezután következik a hétvége egyik leginkább várt eseménye, a pünkösdi király megválasztása. Az emlékpark nagyrétjén a környékbeli ifjak lóháton ülve teljesítenek különböző ügyességi feladatokat, végül egy vágtát követően kiderül, hogy a két legjobb versenyző közül kinek sikerül megszereznie a királyi címet jelentő koszorút.

Címkék: Ópusztaszer

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket