Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2021. Február 03. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: police.hu

Rablótámadásnak akarta beállítani élettársa bántalmazását

Rablótámadásnak akarta beállítani élettársa bántalmazását

Letartóztatott a Budakörnyéki Járásbíróság kedden egy hónapra egy Pest megyei férfit, aki a gyanú szerint súlyosan bántalmazta az élettársát, de fenyegetéssel rávette a nőt arra,

hogy a kórházban azt mondja, rablótámadás okozta a sérüléseit.

A Budapest Környéki Törvényszék kedden az MTI-vel azt közölte: a férfi ellen a nagykőrösi rendőrkapitányság indított eljárást aljas indokból vagy célból, védekezésre képtelen személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt.

A közlemény szerint a pár 8 éve él együtt, két gyermekük született, akiket a gyámhivatal nevelőszülőknél helyezett el. Emiatt és a férfi féltékenysége miatt a kapcsolatuk megromlott. Januárban a nő néhány hétre különköltözött, majd múlt csütörtökön visszatért az élettársához.

A férfi ekkor egy pohárral fejbe dobta, bezárta az ajtót, majd egy kalapáccsal többször megütötte élettársát, követelve, hogy árulja el, kivel csalta meg. Ezután leszaggatta a nő ruháit, késsel megvágta őt, megkötözte és órákon át úgy tartotta - áll az írásos összegzésben.

A nő a vérveszteségtől többször elájult, a férfi azzal a feltétellel kísérte el a kórházba, ha ott élettársa azt állítja, hogy rablók okozták a sérüléseit.

A tájékoztatás szerint a férfi letartóztatását a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt rendelték el. A végzés nem végleges, de végrehajtható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket