Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Augusztus 16. 11:16, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Razzia a nagybani piacon - 66 tonna gyümölcsöt, zöldséget foglaltak le

Razzia a nagybani piacon - 66 tonna gyümölcsöt, zöldséget foglaltak le

Összehangolt razziát tartottak a hatóságok a Budapesti Nagybani Piacon, ahol 66 tonna ismeretlen eredetű zöldséget és gyümölcsöt foglaltak le - mondta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára az MTI-nek csütörtökön.

A szerda este 10 órától csütörtök hajnalig tartó ellenőrzésen a készenléti rendőrség és a katasztrófavédelem, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevetési egységei, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai vettek részt - közölte Budai Gyula.
Az államtitkár tájékoztatása szerint az összehangolt akcióban nemcsak élelmiszerbiztonsági, hanem adóhatósági, munkavédelmi és tűzbiztonsági ellenőrzést is tartottak, célirányosan a piac területén működő nagyobb cégek raktáraira koncentráltak, és rengeteg szabálytalanságot tártak fel.
Mint mondta, a razzián az első összesítés szerint 66 tonna ismeretlen országból származó zöldséget és gyümölcsöt - dinnyét, nektarint és hagymát - foglaltak le, és csak az élelmiszer-biztonsági szabályok megsértése miatt 18 millió forint bírságot szabtak ki. Az államtitkár szerint a lefoglalt zöldségek és gyümölcsök a "szokásos" külföldről érkezezett átcsomagolt áruk voltak, amelyeket magyarként akartak eladni; ezeket megsemmisítik.
Budai Gyula felhívta a figyelmet arra, hogy a mostani razzián hatszor annyi árut foglaltak le, mint a legutóbbi hasonló ellenőrzésen, két hete, amikor mintegy 15 tonna gyümölcsöt és zöldséget koboztak el hatóságok a nagybani piacon. Az államtitkár akkor azt mondta: az akció annak az ellenőrzéssorozatnak a kezdete, amellyel a nagybani piacot meg kívánják tisztítani azoktól a nepperektől és viszonteladóktól, akik semmi mást nem tesznek, mint, hogy beülve az őstermelők közé egyrészt áron alul vásárolják fel a termékeket a becsületes magyar vidéki termelőktől, másrészt átcsomagolt külföldi eredetű terméket értékesítenek magyarként.

Címkék: bűnügy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket