Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. Január 13. 11:52, kedd | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin

Új ügyvezető igazgató a KELLO élén

Új ügyvezető igazgató a KELLO élén

Arany László Tamást Tőczik Zsolt váltja a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. élén.

Arany László Tamás, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. jelenlegi ügyvezető igazgatójának kinevezését 2015. január 15-ei dátummal megszünteti, a társaság felügyeletét gyakorló minisztérium vezetője, Balog Zoltán, emberi erőforrások miniszter. A feladatok ellátásával ezt követően Tőczik Zsoltot bízza meg.
Cél a tankönyvellátás színvonalának emelése

A Köznevelésért Felelős Államtitkárság pénteki közleményéből kiderül, a vezetőváltás indoka, hogy a magas színvonalú, a képességeknek megfelelő oktatás és nevelés biztosításához alapfeltételül szolgáló tankönyvellátással kapcsolatos folyamatok változtatást igényelnek.

Az államtitkárság továbbá közölte: „Mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tanulók időben megkaphassák tankönyveiket, egyrészt a vonatkozó jogszabályok módosításával és az eljárások további racionalizálásával, másrészt a feladatok végrehajtásának szigorúbb felügyeletével.”

Az eddigi irányítás alatt számos fejlesztés ment végbe a Könyvtárellátó életében
A több évtizedes múltra visszatekintő Könyvtárellátó életébe nagy változást hozott, hogy - a 2013/2014-es tanévtől bevezetett állami tankönyvforgalmazás új rendszerének eredményéül - az országos tankönyvellátását is ellátja. A társaság megtartva kiemelkedően közhasznú szerepét, az új feladatok gördülékeny működése érdekében elektronikus információs rendszert vezetett be, melyhez új arculat és felhasználóbarát informatikai megoldás is párosult.

Emellett, a tankönyvellátást segítendő úgynevezett KELLO Infopontok nyíltak az ország valamennyi megyeszékhelyén, melyek ügyfélszolgálatként és üzletként is funkcionálnak.

Az oktatásban résztvevők minél jobb kiszolgálása érdekében webáruház indult, ahonnan a beérkező új könyvek azonnal megrendelhetők, továbbá a vásárlók széleskörű tanszerkínálatból is választhatnak.

A közösségi média fejlődésével is felvéve a ritmust, a Könyvtárellátó is elérhető vált a facebookon, ahol zömmel a szintén a KELLO által üzemeltetett Könyvkultúra Magazinon megjelent cikkek, illetve a KELLO-val kapcsolatos legfrissebb hírek jelennek meg.

Az új ügyvezető tapasztalt a vállalatirányításban
Tőczik Zsolt, a KELLO leendő ügyvezetője kiterjedt vezetési tapasztalattal rendelkezik. Korábban tizenhárom éven át dolgozott a Procter & Gamble-nél Budapesten, Belgiumban és Angliában. 2005-től a Fonyódi Ásványvíz Kft. ügyvezető igazgatója volt, 2007-től pedig az Expressz-csoportot vezette.

Forrás: Könyvkultúra Magazin

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket