Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Szeptember 11. 08:21, kedd | Belföld
Forrás: police.hu

Vége a hajtóvadászatnak – elfogták a nemi erőszakkal gyanúsított afgán férfit

Vége a hajtóvadászatnak – elfogták a nemi erőszakkal gyanúsított afgán férfit

Az európai elfogatóparancs alapján elfogták azt az afgán férfit Ausztriában hétfőn késő este, aki a gyanú szerint megerőszakolt egy nőt Budapesten és szeméremsértő módon is viselkedett.

Az afgán férfi szeptember 9-én hajnalban Budapesten egy belvárosi gyorsétterem mosdójában szexuális aktusra kényszerített egy nőt, illetve korábban két alkalommal is szeméremsértést követett el Budapest VII. kerületében.

A rendőrség a férfi elfogása érdekében intézkedett a nemzeti és az európai elfogatóparancs kiadatására, valamint Budapest rendőrfőkapitánya külön nyomozócsoportot hozott létre. A budapesti nyomozók még aznap felvették a kapcsolatot az osztrák és a német társhatóságokkal és Budapest rendőrfőkapitánya bruttó 1 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki.

A férfit az osztrák rendőrök szeptember 10-én késő este, Ausztriában Linz környékén, egy Frankfurtba tartó vonaton igazoltatták és az ellene kiadott európai elfogatóparancs alapján elfogták. Az afgán férfi jelenleg kiadatási őrizetben van.

Budapest rendőrfőkapitánya a korábban kitűzött bruttó 1 millió forintos nyomravezetői díjat szeptember 11-én visszavonta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket