Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2019. November 09. 16:45, szombat | Külföld
Forrás: mti

Vita alakulhat ki a migrációs politikáról az Európai Bizottságban

Vita alakulhat ki a migrációs politikáról az Európai Bizottságban

Vitára számít a Migrációkutató Intézet vezető kutatója az új összetételű Európai Bizottságban (EB) a migrációs politikáról, mert az több politikai irányzathoz tartozó biztos feladatköre is.

Vargha Márk szombaton az M1 csatornán úgy vélekedett, hogy a biztosoknak emiatt először az Európai Bizottságban kell megvitatniuk a lehetőségeket, és csak utána kerülhet a javaslatuk az Európai Tanács elé.

Az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Ursula von der Leyen által tervezett, újfajta migrációs politikával kapcsolatban azt mondta: elképzelhető, hogy aki nem akar migránsokat befogadni, az például rendőri egységek frontországba küldésével vagy bizonyos mechanizmus alapján történő plusz befizetéssel is hozzájárulhat a migráció kezeléséhez.

Az EU-török paktum megújításával kapcsolatban arról beszélt, hogy egyik félnek sem érdeke felrúgni a megállapodást, mert a Törökország és az EU magországai közötti kereskedelem volumenének nagysága miatt egyik fél sem vállalhat ekkora kockázatot.

A paktum megújítása technikai ok miatt késik, nem áll mögötte valós politikai szándék - vélekedett Vargha Márk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:47, péntek | Külföld

Bejelentette Vuhledar elfoglalását az orosz védelmi minisztérium

Ellenőrzése alá vonta Vuhledar várost a donyecki régióban az orosz hadsereg - jelentette be csütörtök délután az orosz védelmi minisztérium.

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Külföld

Az Egyesült Államok árvíz sújtotta délkeleti államaiban tovább növekedett az áldozatok száma, és tömegeknél nincs áram

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban kedden folytatódott a Helene hurrikán és az árvizek utáni kármentesítés, miközben a halálos áldozatok száma tovább növekedett.

2024. Október 03. 08:03, csütörtök | Külföld

Izraeli hadsereg: folytatódik a szárazföldi hadművelet Libanonban, elesett nyolc izraeli katona

Elesett nyolc izraeli katona Libanonban az Iránból támogatott Hezbollah síita terrorszervezet ellen folytatott szárazföldi harcokban – jelentette be az izraeli hadsereg szerdán.

2024. Október 03. 08:00, csütörtök | Külföld

Libanon elhagyására szólítja fel a magyarokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium

A háborús helyzetben Libanon elhagyására szólítja fel a magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) - tette közzé szerdán a KKM a Konzuli Szolgálat honlapján.